Biografie

Friendly Fire zag het levenslicht begin 2003, toen Robert P. van Voorden en Tjebbe Borggreve samen besloten om, naast hun activiteiten in de countryrockband The Spokane Chiefs, hun muzikale krachten te bundelen in een akoestisch duo.
De opzet van het duo was en is om Engelstalige hits van de afgelopen 40 jaar te spelen met twee akoestische gitaren en goed verzorgde zangpartijen.
Vanaf mei 2003 speelt Friendly Fire met succes in cafés, zalen, op feesten/bruiloften en recepties.

Zanger/slaggitarist Tjebbe Borggreve is afgestudeerd in zang aan het Rotterdams Conservatorium (popopleiding). Hij heeft in diverse bands gespeeld waarvan countryrockband The Spokane Chiefs de bekendste is. Tevens is hij zang- en drumdocent bij Popschool De Reus in Leiden.

Sologitarist/zanger Robert P. van Voorden speelt eveneens naast Tjebbe in The Spokane Chiefs. Hij speelt inmiddels meer dan dertig jaar gitaar en geeft gitaarles. In Friendly Fire verzorgt hij de naast de sologitaarpartijen de tweede stem.

Friendly Fire beschikt over een uitgebreid repertoire, van de Beatles tot Robbie Williams en van Nirvana tot Simon < Garfunkel; elk nummer is raak. Het geluidsniveau van het duo kan naar wens aangepast worden van achtergrond (bv. tijdens diner of receptie) tot wat robuuster (bv. tijdens feest of in café). Daarnaast heeft Friendly Fire aan een klein vloeroppervlak/podium genoeg om groots voor de dag te komen.